icon_fb icon_insta

Co kde ochutnáte aneb přehledný průvodce nabídkou pokrmů

Kyselici, halušky, zvěřinu či jehněčí kolínko? Nebo je libo ochutnat ústřice, pravé italské noky a nefalšovanou asijskou kuchyni? Jednotlivé podniky zapojené do Gastro tour se letos doslova předhánějí v nabídce. Přinášíme vám kompletní seznam toho, co budete moci ochutnat. Seznam postupně doplňujeme o další informace.

Degustujte ekologicky a komfortně vlastním příborem. Těm, kdo před plastovým příborem dávají přednost kvalitnějšímu nerezu, nabízíme příborové sety za 1 gastroš. K dostání budou na jednotlivých gastro zastávkách. Můžete je využívat po celou dobu Gastro tour a poté vrátit, nebo si je odvézt domů jako suvenýr.

Gril srub Razula: Vinařský stan – speciality kuchařů Spa hotelu Lanterna

  • Domácí dýnové halušky s brynzou a slaninou
  • Králičí roláda s rozinkami, dýňovým zelím z máslové dýně a žemlovými noky
  • Hovězí ragů z mladého býčka od místního farmáře na hříbkách s křupavýma bramborama s rozmarýnem
  • Grilovaná krkovice na křížalách s pošírovanou cibulí a bulkou se škvarkama
  • Grilovaný putýr od místního farmáře s lanýžovou majonézou listky salátu kukmakem a bylinkovou bagetou
  • Pohanka provoněná medem s makovou omáčkou a jahodovým sorbetem
  • Mátová palačinka s lesním ovocem a domácí vanilkovou zmrzlinou

Gril srub Razula: italské speciality

  • předkrm ze Sauris (prosciutto a sýry)
  • pasta all’arrabbiata
  • špenátové gnocchi s uzenou ricottou
  • sýrová specialita frico
  • tiramisu
  • bílé a červené víno z oblasti Collio
  • Prosecco
  • Speciální akce: v sobotu i v neděli od 17 do 18 italské aperitivo: v ceně skleničky vína italská ochutnávka

 Gastro zastávka U Babské: speciality restaurace U Vychopňů

  • plněné sele podávané s kysaným zelím z kameňáku,
  • halušky s brynzou
  • zvěřinové ragú s dalamánkem
  • sýrové (tvarůžky a ementál) knedlíky s ledovým salátem a pikantním dresinkem
  • domácí škvarkové a slaninové dalamánky
  • citrónový dortík s karamelem

Gastro zastávka U Pařízků: speciality hotelu Octárna Kroměříž + uzeniny Singer

  • Ústřice natural
  • Galantina z králičího hřbetu plněná slaninovou fáší a rozpečenou bagetkou
  • Jehněčí hřbet  s cibulovým koláčem a demi glaze
  • Grilovaná hovězí veverka na olivovém oleji a rozpečenou bagetkou
  • Svíčková na smetaně s brusinkovou zavařeninou a houskovým knedlíkem
  • Glazovaná hovězí kližka v karamelu s pečenými baby brambory
  • Uzené mléčné selátko  s chlebem na Octárně pečeným
  • Hruškové pyré  s brusinkovým želé a tvarohovou pěnou

Uzeniny Singer

  • Ochutnávky z grilu: klobása klasik, lhotské cigáro
  • Ochutnávky: klobása klasik, tlačenka speciál, anglická slanina, studentský salám

Spa hotel Lanterna (nabídka pouze pro neděli 6. 10. – podrobnosti zde)

Degustační menu Kouzlení z dýně

  • Dýňový krém s karotkovým julianne zjemněný  smetanou
  • Domácí ravioli plněné dýní podávané na holandské omáčce s hoblinami putýra provoněného kouřem a praženými dýňovými semínky
  • Řezy z karé mléčného telete podlévané silnou šťávou s grilovanou zeleninou a dýňovými placičkami
  • Dýňový koláč s malinovým coulis a čerstvým ananasem

A dále:

Hotel Horal – venkovní terasa

  • Zvěřinová paštika s domácími povidly
  • Pohanková polévka s uzeným masem
  • Dančí plec se šípkovou omáčkou a brusinkovým knedlíkem
  • Jelení ragú na jalovci a zeleném pepři s pečeným bramborem
  • Kančí výpečky s červeným zelím a škvarkovým knedlíkem
  • Jelení roláda plněná houbami a játry se   šťouchaným bramborem
  • Valašské dezerty
  • Slivovice Žufánek
  • Speciální tip: speciality asijské kuchyně od exotických masérů Wellness Horal – polévka TOM KAR (kuřecí maso, hříbky, kokosové mléko, citrónová tráva) a Fried rice (rýže, pórek, mrkev, vejce, kurkuma)

Hotel Horal – Valašská hospůdka

  • Carpaccio z marinované červené řepy s vlašskými ořechy
  • Valašská kyselice s uzeným masem
  • Pečené kachní stehno na jablkách s červeným zelím
  • Marinovaná vepřová krkovice s grilovanou cuketou
  • Pomalu pečená jehněčí kýta s rozmarýnovou omáčkou
  • Uzená vepřová krkovice  na trnkové omáčce
  • Kuřecí steak na cibuli a liškách
  • Penne s pečenou dýní a kuřecím masem
  • Halušky s brynzou a špekem
  • Přílohy: pečené brambory na bylinkách, bramborová kaše, šťouchané brambory, špekový knedlík, hranolky, bramborové halušky
  • Oříšková panna cotta s pečenými hruškami

Pension Školka

  • držková polévka
  • douzovaná trampská cigára
  • hamburgery z grilu, steaky
  • pro děti: palačinky, šulánky s mákem
  • Italská káva a linecká kolečka

Areál Lésková

Speciality Zakarpatské kuchyně:

  • polévka bograč
  • plov, syrnyky, hrudka, šašlik
  • brambory opékané na ohni

Penzion Pod Pralesem

  • Valašské speciality
  • Jehněčí
  • Zvěřina
  • Pochoutky z udírny
  • Grilovaná žebra
  • Pstruzi od Dorňáků

Hotel Pod Javorem

  • trnkové šišky se slivovicovým dochucením
  • Pasekářský zemákový guláš
  • lahodná kulajda
  • domácí jablečný štrůdl
  • Beskydský pivovárek

Hotel Galik

  • zabíjačkové speciality
  • valašské speciality