Michelinská galavečeře s Nicolasem Decherchi

Vychutnejte si noblesní zážitkovou gastronomii k jubilejnímu 10. ročníku Karlovského gastrofestivalu v podání špičkového michelinského šéfkuchaře ověnčeného hned dvěma michelinskými hvězdami.

12235100_767477226730400_6938624304841571079_n

Okuste šarm francouzských specialit z kvalitních surovin doplněných o francouzská vína v podání talentovaného Nicolase Decherchi, šéfkuchaře vyhlášené restaurace Paloma Mougins (Francie) a Paloma Průhonice (Česká republika).

Bude to vůbec poprvé, co si ve Velkých Karlovicích budete moci vychutnat pokrmy z pera šéfkuchaře ověnčeného dvěma hvězdičkami, které navíc získal pro francouzskou restauraci velmi záhy po sobě.

Michelinským menu vás v úvodním slově provede Nicolas Decherchi, jednotlivé chody bude potom prezentovat personál Spa hotelu Lanterna.   

 

Michelinská galavečeře

  • Kdy: sobota 6. října 2018, od 19:30 - poslední volná místa!
  • Kde: zážitková restaurace Vyhlídka, Spa hotel Lanterna
  • Cena: 4 490 Kč / osoba
  • Délka trvání: cca 3-3,5 hodiny
  • Dress code: smart casual
  • Rezervace: tel. 571 477 300, lanterna@valachy.cz nebo online přes rezervační formulář
  • na tuto nabídku nelze uplatnit žádné akce a slevy, změna v menu vyhrazena
 _KIV5298 
 

Degustační menu:

  • Welcome drink & Foie gras s cukrovou vatou
  • Amuse bouche: Lanýžové tortellini s alpskými sýry
  • Kachní foie gras z jihozápadu Mont Blanc: Foie gras zdobená jedlými kaštany, rumovou marmeládou a černým rybízem doplněná sněhovou pusinkou s pepřem
  • Víno: Ballet d’Octobre 2016, Domaine Cahaupé, Jurançon, Francie
  • Champagne granité: Granité se šampaňským, liči a jahodovou zavařeninou
  • Holub z oblasti Loire: Prsíčko z holuba pečené v těstíčku a servírované s kapustičkou, uzenou slaninou a foie gras, lanýžový mousseline z celeru
  • Víno: Bourgogne Pinot Noir 2015, Domaine Mongeard-Mugneret, Burgundsko, Francie
  • Cappuccino inspirované mandlemi: Ledové espresso s příchutí karamelových sušenek s mandlovou emulzí a kávovou zmrzlinou
  • Jablko Granny Smith: Zelené jablko ozdobené jemným jablečným confitem Brunoise s lískovými ořechy z Piemontu, osvěžující Granny Smith sorbet
  • Víno: Riesling Kapellenberg Spätlese Altenkirch, Rheingau, Německo
  • Delikatesy Paloma

Menu připraví šéfkuchař Nicolas Decherchi se svým týmem a kuchařský tým Spa hotelu Lanterna.  

Partnerem galavečeří Karlovského gastrofestivalu je Roko-Motor: Pro hosty Michelinské galavečeře a Michelinského oběda je připraveno slosování o zapůjčení vozů Land Rover a Jaguar u s plnou nádrží na víkend. Autosalon ROKO-MOTOR ve Zlíně Vám nabízí ochutnávku toho nejlepšího od značek Jaguar a Land-Rover. www.roko-motor.cz

 

O Nicolasi Decherchi

Nicolas Decherchi je od roku 2013 šéfkuchařem francouzské restaurace Paloma Mougins, pro kterou získal během tří let hned dvě michelinské hvězdy (tu první již půl roku po otevření restaurace). Jeho kuchařské umění můžete ochutnat také u Prahy, kde zastává post Executive-chef v nedávno otevřené Paloma Průhonice.

Nicolasovy kuchařské začátky jsou spjaty s michelinskou restaurací Chez Bruno, která se specializovala na lanýže, později prošel i dalšími špičkovými michelinskými restauracemi. Spolupracoval také na televizních pořadech Top Chef a Un Diner Presque Parfait.

"Tak jako cesta, i každé jídlo je momentem setkání, sdílení a pozvánkou k poznání nových chutí"

Náš tip: Poznejte Nicolase Decherchiho blíže v rozhovoru pro Resort Valachy či iDnes.

 

 

Použité foto je pouze ilustrační. Zdroj:  Paloma Mougins

 

Rezervační formulář


Společnost HP TRONIC, s.r.o., IČ 603 23 418, se sídlem Zlín – Prštné, Kútíky 637, PSČ 760 01 zpracovává Vámi poskytnuté osobní údaje za účelem konání akce. Poté budou zlikvidovány nebo anonymizovány. Máte právo na přístup k osobním údajům, na jejich opravu, výmaz, přenos osobních údajů, omezení zpracování, právo vznést námitku nebo podat stížnost k Úřadu pro ochranu osobních údajů.