Náš tip: Degustační večer s vinařstvím Georg Breuer

Zveme vás na slavnostní představení nového degustačního menu zážitková restaurace Vyhlídka Spa hotelu Lanterna snoubeného s víny prémiového vinařství Georg Breuer, které získalo ocenění Nejlepší vinařství roku v Německu.

Degustační večer si můžete vychutnat v sobotu 19. 1. 2019 od 19:30 hod, a to s průvodním slovem šéfkuchaře Spa hotelu Lanterna Josefa Tydlačky a majitelky vinařství Theresy Breuer (s překladem) v zážitkové restauraci Vyhlídka Spa hotelu Lanterna. 

Vinařství Georg Breuer, s jehož víny je šestichodové menu snoubeno, bylo renomovaným a vysoce uznávaným degustátorem Eichelmannem, který mapuje kvalitu vín v Německu, oceněno titulem "Nejlepší vinařství roku" v kategorii "Vinařství s nejlepší kolekcí vín".

 

Degustační menu s vinařstvím Georg Breuer

  • Amuse bouche: Julienne z červené řepy s vepřovou šunkou a vlašskými ořechy
  • ... Riesling Rüdesheim, Weingut Georg Breuer
  • Konfitované svatojakubské hřebenatky obalené v pomerančovém prachu s kaštanovým velouté
  • Špenátový krém s opraženým vejcem a hříbky, bramborová sláma, lanýžový olej
  • ... Riesling Terra Montosa, Weingut Georg Breuer
  • Filírovaná kachní prsíčka provoněná trnkovým kouřem s celerovým pyré a lístky salátu
  • ... Riesling Rauenthal, Weingut Georg Breuer
  • Pečené jehněčí hřebínky s glazírovanou šalotkou a dýňovými noky, brusinková omáčka
  • ... Riesling Rottland, Weingut Georg Breuer
  • Čokoládové brownies s ricottovým krémem a hruškovým sorbetem
  • ... Riesling GB Charm, Weingut Georg Breuer

Nové menu můžete ochutnat ve Spa hotelu Lanterna od 1. ledna do 28. února 2019.

   

 

O vinařství Georg Breuer

Německé prémiové vinařství Georg Breuer s mezinárodním renomé a oceněné titulem "Vinař roku" v kategorii "Vinařství s nejlepší kolekcí vín" pěstuje všechnu révu v organickém režimu bez chemie. Produkuje tak zralé hrozny bez velkého cukerného extraktu, který by s vyšším alkoholem potlačoval osobitost vína.

Typické tóny petroleje působí svěže nejen v mladých vínech, ale i ve vyzrálých vínech nejvyšší kvality. Hlavním cílem při výrobě vína s etiketou Georg Breuer je autentičnost vinaře a vyjádření terroiru.

K novému menu si budete moci vychutnat snoubená bílá vína Riesling z oblasti Reingau různých ročníků i tratí. Zajímavou kombinaci tvoří zejména hlavní chod: pečené jehněčí hřebínky s glazurovanou šalotkou a dýňovými noky s Riesling Rottland.

 

Další informace: