-
O festivalu
-
Program
- Galavečeře
-
Galerie
-
Další informace
- Partneři
Ochutnejte gastronomii začátku minulého století. Na počest letošních oslav 100. výročí založení Československé republiky pořádá Spa hotel Lanterna v předvečer zahájení Karlovského gastrofestivalu speciální galavečeři.
Vychutnejte si menu, které šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Josef Tydlačka a jeho tým sestavili ve spolupráci s Alexandrem Burdou. Jednotlivé chody menu byly vybrány dle historických podkladů.
Speciální péče byla věnována také výběru vín snoubených s menu - sommeliéři zvolili stylově z nabídky dvou vinařství - Masaryk a Beneš, dobový bude také welcome drink.
Nalaďte se na jubilejní 10. ročník Karlovského gastrofestivalu a ochutnejte prvorepublikovou gastronomii (více o gastronomii První republiky si můžete přečíst níže.) Zážitkovým menu vás slovem provede Mgr. Alexandr Burda, gastronom a pedagog Slezské univerzity v Opavě.
Menu připraví šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Josef Tydlačka se svým týmem.
Zlatá éra české gastronomie, rozmanité chutě, pestrost barev, snaha o vyvážený a zdravý jídelníček, čerstvé lokální suroviny i jídla, která si v českém prostředí dovedete jen těžko představit - i tak by se dala charakterizovat gastronomie První republiky.
Zažijte atmosféru restaurace pro "dobrou společnost", ve které vysedávali nositelé zvučných jmen jako například Oldřich Nový či Vlasta Burian, ale i kuchyni našich babiček, které musely svou vynalézavostí nahradit nedostatkové či drahé suroviny v krizových či poválečných obdobích. Nechejte se přesvědčit o tom, že i "chudá" jídla mohou v podání kuchařů Spa hotelu Lanterna chutnat excelentně.
Zážitkovým menu vás slovem provede Mgr. Alexandr Burda, gastronom a pedagog Slezské univerzity v Opavě, který mj. také prozradí, že prvorepubliková gastronomie byla velmi ovlivněna také soužitím hned několika národností. V menu První republika tak ochutnáte jídla Zakarpatské Ukrajiny a Slovenska, nechybí zde ani prvky kuchyní německých či židovských obyvatel našeho území.