Galavečeře První republika - vyprodáno

Ochutnejte gastronomii začátku minulého století. Na počest letošních oslav 100. výročí založení Československé republiky pořádá Spa hotel Lanterna v předvečer zahájení Karlovského gastrofestivalu speciální galavečeři.

Vychutnejte si menu, které šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Josef Tydlačka a jeho tým sestavili ve spolupráci s Alexandrem Burdou. Jednotlivé chody menu byly vybrány dle historických podkladů.

Speciální péče byla věnována také výběru vín snoubených s menu - sommeliéři zvolili stylově z nabídky dvou vinařství - Masaryk a Beneš, dobový bude také welcome drink.

Nalaďte se na jubilejní 10. ročník Karlovského gastrofestivalu a ochutnejte prvorepublikovou gastronomii (více o gastronomii První republiky si můžete přečíst níže.) Zážitkovým menu vás slovem provede Mgr. Alexandr Burda, gastronom a pedagog Slezské univerzity v Opavě. 

 

Galavečeře První republika ve Spa hotelu Lanterna

  • Kdy: pátek 5. října 2018, od 19:30 - poslední volná místa!
  • Kde: zážitková restaurace Vyhlídka, Spa hotel Lanterna
  • Cena: symbolických 1 918 Kč / osoba
  • Délka trvání: cca 3-3,5 hodiny
  • Dress code: smart casual
  • na tuto nabídku nelze uplatnit žádné akce a slevy, změna v menu vyhrazena
  

 

Degustační menu:

  • Welcome drink: Hubert sekt, suchý, De Luxe
  • Amuse bouche:
    • Šneci se skořicí v lanýžovém másle
    • Roastbeef s bylinkovou majonézou
  • Grilovaný kozí sýr na medu s tvarůžkovým přelivem, bramborový chléb
  • Rulandské bílé 2017, kabinet, suché, vinařství Beneš
  • Ukrajinský boršč s masovými pelmeni
  • Husa v šouletu, macesy
  • Frankovka 2016, pozdní sběr, suché, vinařství Beneš
  • Jehněčí hřebínky, restované hříbky, pohankové noky
  • Skalický rubín, jakostní značkové, suché, VINO-MASARYK
  • Lívanečky z ječné mouky, šimlena
  • Muškát Ottonel, výběr z hroznů, polosladké, VINO-MASARYK
  • Černá káva podle receptu Juliuse Meinla, Legionářské řezy
  • Cimrmanova bylinná hořká

Menu připraví šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Josef Tydlačka se svým týmem.

 

Gastronomie První republiky

Zlatá éra české gastronomie, rozmanité chutě, pestrost barev, snaha o vyvážený a zdravý jídelníček, čerstvé lokální suroviny i jídla, která si v českém prostředí dovedete jen těžko představit - i tak by se dala charakterizovat gastronomie První republiky.

Zažijte atmosféru restaurace pro "dobrou společnost", ve které vysedávali nositelé zvučných jmen jako například Oldřich Nový či Vlasta Burian, ale i kuchyni našich babiček, které musely svou vynalézavostí nahradit nedostatkové či drahé suroviny v krizových či poválečných obdobích. Nechejte se přesvědčit o tom, že i "chudá" jídla mohou v podání kuchařů Spa hotelu Lanterna chutnat excelentně.

Zážitkovým menu vás slovem provede Mgr. Alexandr Burda, gastronom a pedagog Slezské univerzity v Opavě, který mj. také prozradí, že prvorepubliková gastronomie byla velmi ovlivněna také soužitím hned několika národností. V menu První republika tak ochutnáte jídla Zakarpatské Ukrajiny a Slovenska, nechybí zde ani prvky kuchyní německých či židovských obyvatel našeho území.