Galavečeře

Vychutnejte si i tento rok noblesní zážitkovou gastronomii v podání špičkového michelinského šéfkuchaře, který do Velkých Karlovic zavítá přímo z rodiště tohoto ocenění.

Jubilejní 10. Karlovský gastrofestival letos přivítá talentovaného Nicolase Decherchiho, který je šéfkuchařem vyhlášené restaurace Paloma v Mougins (Francie) a Paloma Průhonice (Česká republika) a pyšní se hned dvěma michelinskými hvězdami. Bude to tak poprvé, co si ve Velkých Karlovicích budete moci vychutnat pokrmy z pera šéfkuchaře ověnčeného dvěma hvězdičkami, které navíc získal velmi záhy po sobě.

Nenechejte si ujít šarm francouzských specialit z kvalitních surovin doplněných o francouzská vína v podání Nicolase Decherchiho i kuchařské umění Josefa Tydlačky, Pavla Václavíka a jejich týmu ze Spa hotelu Lanterna, kteří na počest letošních oslav 100. výroční založení České republiky připravil speciální galavečeři věnovanou vzpomínce na gastronomii začátku minulého století i degustační menu doplněné o vína vinařství Kadrnka.

Speciální nabídka Karlovského gastrofestivalu

 

 

Nicolas Decherchi zastává post Executive-chef také v České republice, kde byla v listopadu 2017 otevřena Paloma Průhonice, sesterská restaurace francouzské Paloma Mougins. V roli Chef de Cuisine se představil jeho nástupce, Francouz Alexandre Martin, Managing Directorem se stal Ing. Martin Kolář. Restaurace Paloma Průhonice se velice rychle stala vyhledávaným cílem milovníků gastroturistiky a žhavým aspirantem na michelinskou hvězdu.  

 

Michelinští kuchaři na Karlovském gastrofestivalu

  • 2011 Alessandro Gavagna (Itálie)
  • 2012 Miguel Rocha Vieira (Maďarsko)
  • 2013 Oldřich Sahajdák (Česká republika)
  • 2014 Roman Paulus (Česká republika)
  • 2015 Pavel Pospíšil (Německo)
  • 2016 Ákos Sárközi (Maďarsko)
  • 2017 Toni Mörwald (Rakousko)