Karlovský gastrofestival

Svátek gurmánů a milovníků (nejen) valašské gastronomie a regionálních produktů - to je Karlovský gastrofestival. 

Na 3,5 km chutí a vůní údolím Léskové si můžete dopřát ochutnávky valašských produktů, exotické kuchyně i vysoké gastronomie v podobě michelinského menu, zažijete atmosféru mezinárodního farmářského trhu, soutěž o nejlepší frgál a klobásu a další doprovodné programy v kombinaci s příjemnou procházkou krásnou přírodou vinoucí se kolem hlavní trasy festivalu. Kompletní mapu gastrofestivalu i s nabídkou najdete zde.

Cílem Karlovského gastrofestivalu je propagovat a popularizovat regionální producenty a tradiční valašskou kuchyni, k níž neodmyslitelně patří např. kyselice, halušky, frgál či slivovice. Nechybí ale ani zajímaví hostující kuchaři či restaurace a to včetně zahraničních.

Rok od roku roste návštěvnost této gastronomické akce, která si získává oblibu u veřejnosti i renomé u odborníků.

Návštěvnost Karlovského gastrofestivalu:

  • 1. ročník (2009) - 300 návštěvníků
  • 2. ročník (2010) - 3 000 návštěvníků
  • 3. ročník (2011) - 7 000 návštěvníků
  • 4. ročník (2012) - 10 000 návštěvníků
  • 5. ročník (2013) - 14 000 návštěvníků
  • 6. ročník (2014) - 29 000 návštěvníků
  • 7. ročník (2015) - 39 000 návštěvníků
  • 8. ročník (2016) - 41 000 návštěvníků
  • 9. ročník (2017) - 25 000 návštěvníků
  • 10. ročník (2018) - 40 000 návštěvníků - tisková zpráva
  • 11. ročník (2019) - 20 000 návštěvníků - tisková zpráva

Karlovský gastrofestival pořádá Resort Valachy s podporou a účastí dalších majitelů hospod a restaurací v údolí Léskové ve Velkých Karlovicích.

FOTOGALERIE 20182019       //        VIDEO