Hotel Galik se od 6. do 7. října promění na Bistrotéku Valachy

Ač se dveře Bistrotéky Valachy ve Zlíně otevřou až v průběhu letošního listopadu, tak její služby a speciality budete moci ochutnat již na letošním Gastrofestivalu v říjnu.

Těšit se můžete na ochutnávku poctivé pekařiny, tradičních bramboplacek nebo chlebových tyčinek. Šéfkuchař Bistrotéky, Lukáš Strnad, si pro návštěvníky připravil speciality jako červenou pšenici na cideru, telecí hlavu nebo čerstvé slávky na pánvi, které si budete moci vychutnat při sklence některého z výběrových vín.

Přijďte navštívit hotel Galík, který se v průběhu Gastrofestivalu přemění na zlínskou Bistrotéku Valachy.

Více informací o Bistrotéce Valachy na www.bistrotekavalachy.cz
 


  

Domácí poctivé pečivo Bistrotéky Valachy

  • Čerstvý kvasový chléb s různými příchutěmi – vlašské ořechy, sušená rajčata a tymián, škvarkový, smažená cibulka a chilli
  • Tradiční bramboplacky s brynzou nebo se zelím
  • Bylinkové tyčinky se šunkou
  • Cheddarové kuličky
  • Kuřecí paštika, chléb s kuřecí paštikou
  • Koblihy z pekárny s příchutěmi: vanilka, čokoláda a slaný karamel

   

 

Speciality šéfkuchaře Bistrotéky, Lukáše Strnada

  • Mušle slávky po námořnicku s domácím chlebem – možnost párování s výběrovým vínem
  • Červená pšenice na jablečném cideru s houbami a majoránkou
  • Vařená telecí hlava s kořenovou zeleninou a ravigote omáčkou
  • Miso polévka s uzeným tofu a shitake

A jako dezert čerstvé větrníky našich cukrářů.

 

O Bistrotéce

Bistrotéka Valachy je novým projektem Resortu Valachy, který si klade za cíl přenést kvalitu gastronomických služeb z Velkých Karlovic do centra Zlínského kraje, do samotného Zlína.

Unikátní koncept Bistrotéky spočívá v tom, že pod jednou střechou nově zrekonstruovaného Obchodního domu Zlín sdružuje pět provozů – bistro s celodenní nabídkou snídaní, obědových menu i večeří z lokálních surovin, jehož součástí je i obchod s produkty z vlastní výroby a dalšími vybranými potravinami. Hlavním lákadlem ve vlastní pekárně bude manuálně vyráběné pečivo, včetně poctivého kvasového chleba.

Jedinečným provozem bude také kornutérie, která nabídne širokou nabídku slaných i sladkých pochutin se zcela neobvyklým servírováním – do papírového kornoutu na cestu s sebou. Příznivci barové kultury si zde přijdou také na své v Lounge Baru 1931 s možností posezení do nočních hodin a milovníci kávy uvítají šálek dobré kávy v kavárně s vlastním cukrovím.