Michelin, grilování na Horalu či frgály? Letní Velké Karlovice lákají gurmány

Gurmáni si v létě přijdou ve Velkých Karlovicích na své. Nenechejte si ujít nová zážitková menu ve Spa hotelu Lanterna i další zajímavé akce, které potěší vaše chuťové pohárky.

Degustační menu restaurace Vyhlídka s vinařstvím Horák

Barvy a chutě valašských lesů jsou tématem letního menu, které si můžete vychutnat v červenci a srpnu v zážitkové restauraci Vyhlídka. Kreativní šéfkuchař Resortu Valachy Pavel Václavík se nechal inspirovat tradičními valašskými surovinami, s dotekem Francie a Španělska. Menu je snoubeno s víny vinařství Horák.

 

 

  • Dolnopasecký bio sýr, pistácie, lichořeřišnice
  • Gazpacho, zastřené křepelčí vejce, kaviár z černých oliv
  • Tygří krevety, šalvějová pěna, mrkev, šalotka, čabajka
  • Foie gras, zmrzlina z letních hříbků, malinová omáčka, brioche
  • Telecí líčka, kukuřičné pyré, smrže, ředkvička, hráškový lusk
  • Levandulová panna cotta, máslová drobenka, čokoládová pěna, nakládané višně

Cena menu: 990 Kč / osoba (1 590 Kč s víny). Ubytovaní hosté hotelů Lanterna a Horal si menu mohou dokoupit k večeři za 590 Kč / osoba (1 190 Kč s víny) Menu je servírováno od 18 hodin (na objednávku). Více informací

JOV_3951-Edit JOV_3924-Edit JOV_3968-Edit

Nenechejte si ujít speciální degustační večer v sobotu 18. srpna, při němž jednotlivé chody i vybraná vína představí šéfkuchař Pavel Václavík a zástupce vinařství Horák.

 


 

Raw menu (nejen) pro vegetariány

JOV_9032-EditPředstavujeme vám novinku, která jistě potěší nejen vegetariány, ale i ty, kteří dávají v letním období přednost lehčí a bezmasé gastronomii. Ochutnejte menu, které šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Josef Tydlačka sestavil výhradně z raw pokrmů (bez masa, s minimální tepelnou úpravou).

 

 

Raw menu

  • Cherry rajče s mangovým kaviárem
  • Carpaccio z červené řepy s černým jeřábem
  • Smoothie se špenátem a mladým ječmenem s chia semínky
  • Lístky salátu s pekanovými oříšky a medovou zálivkou
  • Cuketové roládky s feta sýrem a zeleninovým tartarem
  • Jahodový sorbet s čerstvým ovocem

Cena menu: 990 Kč / osoba. Ubytovaní hosté hotelů Lanterna a Horal si menu mohou dokoupit k večeři za 590 Kč / osoba. Menu je servírováno od 18 hodin (na objednávku). Více informací

NÁŠ TIP: 23. a 24. června opět připravili kuchaři na terase hotelu Horal víkend s grilováním (od 11 do 16 hodin nebo do vyprodání)


 

"Michelinský" oběd ve Spa hotelu Lanterna

Speciální prázdninová akce! V Lanterně je v červenci a srpnu mimořádně nabízeno také polední menu. Je inspirováno uměním michelinských šéfkuchařů, kteří v Lanterně v minulosti hostovali při Karlovském gastrofestivalu.

Tříchodové "Michelinské" menu je ideální příležitostí vyzkoušet zážitkovou gastronomii Lanterny ve zúžené podobě za nižší cenu, třeba cestou z letního výletu.

 

"Michelinské" obědové menu

  • Mrkvová polévka s pomerančem a hřebenatkou svatojakubskou
  • Filet z mořského vlka s kouřovým aroma a petrželkovou ovesnou kaší
  • Kávový krém s oříškovou drobenkou a borůvkovým sorbetem

Cena menu: 590 Kč / osoba

„Michelinské“ menu je v nabídce denně od 11:30 do 14:00 (na objednávku).

 


 

Grilování na terase na Horalu

Užijte si letní atmosféru na terase Wellness hotelu Horal ve společnosti dobrého jídla a pohodové muziky. Letos opět jsou pro vás na letní prázdniny připraveny pravidelné akce:

  • každou středu – hudební podvečery se Zbyňkem Ternerem a dalšími hudebníky (první akce 4. 7.)
  • každou sobotu a neděli – grilované speciality (v neděli i s podkresem cimbálu)

Přijďte ochutnat grilované speciality, ale i nabídku stálého á la carte, zmrzliny Adria Golf včetně speciální novinky - frgálové zmrzliny, čerstvé domácí frgály a dezerty, vybraná vína, výbornou kávu, domácí limonády i míchané drinky na terasu hotelu Horal a užijte si příjemný odpočinek s nádherným výhledem do údolí.  


 

Kurz pečení valašských frgálů

Nebo můžete navštívit kurz pečení valašských frgálů pod vedením pekařky Resortu Valachy Pavly Stoklasové. Odnesete si nejen nové dovednosti, ale i vlastnoručně vyrobený frgál, certifikát o přijetí do valašského cechu pekařského, zástěru, receptář na památku a hlavně – nové zážitky.

Kurzy se konají vždy v úterý a sobotu od 10 do 13 hodin v Bistru Razula.

 

Náš tip: Noc bílých lanýžů 15. 11. - Kuchaři Spa hotelu Lanterna se v listopadu opět vypraví do italské oblasti Piemont, aby nakoupili čerstvé bílé lanýže i dalších pochutiny pro speciální degustační večer, jenž se uskuteční 15. listopadu. Ideální ve spojení s ubytováním! Akce bývá vyprodána, doporučujeme včasnou rezervaci.

Více informací: www.valachy.cz