-
O festivalu
-
Program
- Galavečeře
-
Galerie
-
Další informace
- Partneři
Gurmáni si v létě přijdou ve Velkých Karlovicích na své. Nenechejte si ujít nová zážitková menu ve Spa hotelu Lanterna i další zajímavé akce, které potěší vaše chuťové pohárky.
Barvy a chutě valašských lesů jsou tématem letního menu, které si můžete vychutnat v červenci a srpnu v zážitkové restauraci Vyhlídka. Kreativní šéfkuchař Resortu Valachy Pavel Václavík se nechal inspirovat tradičními valašskými surovinami, s dotekem Francie a Španělska. Menu je snoubeno s víny vinařství Horák.
Cena menu: 990 Kč / osoba (1 590 Kč s víny). Ubytovaní hosté hotelů Lanterna a Horal si menu mohou dokoupit k večeři za 590 Kč / osoba (1 190 Kč s víny) Menu je servírováno od 18 hodin (na objednávku). Více informací
Nenechejte si ujít speciální degustační večer v sobotu 18. srpna, při němž jednotlivé chody i vybraná vína představí šéfkuchař Pavel Václavík a zástupce vinařství Horák.
Představujeme vám novinku, která jistě potěší nejen vegetariány, ale i ty, kteří dávají v letním období přednost lehčí a bezmasé gastronomii. Ochutnejte menu, které šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Josef Tydlačka sestavil výhradně z raw pokrmů (bez masa, s minimální tepelnou úpravou).
Cena menu: 990 Kč / osoba. Ubytovaní hosté hotelů Lanterna a Horal si menu mohou dokoupit k večeři za 590 Kč / osoba. Menu je servírováno od 18 hodin (na objednávku). Více informací
NÁŠ TIP: 23. a 24. června opět připravili kuchaři na terase hotelu Horal víkend s grilováním (od 11 do 16 hodin nebo do vyprodání)
Speciální prázdninová akce! V Lanterně je v červenci a srpnu mimořádně nabízeno také polední menu. Je inspirováno uměním michelinských šéfkuchařů, kteří v Lanterně v minulosti hostovali při Karlovském gastrofestivalu.
Tříchodové "Michelinské" menu je ideální příležitostí vyzkoušet zážitkovou gastronomii Lanterny ve zúžené podobě za nižší cenu, třeba cestou z letního výletu.
Cena menu: 590 Kč / osoba
„Michelinské“ menu je v nabídce denně od 11:30 do 14:00 (na objednávku).
Užijte si letní atmosféru na terase Wellness hotelu Horal ve společnosti dobrého jídla a pohodové muziky. Letos opět jsou pro vás na letní prázdniny připraveny pravidelné akce:
Přijďte ochutnat grilované speciality, ale i nabídku stálého á la carte, zmrzliny Adria Golf včetně speciální novinky - frgálové zmrzliny, čerstvé domácí frgály a dezerty, vybraná vína, výbornou kávu, domácí limonády i míchané drinky na terasu hotelu Horal a užijte si příjemný odpočinek s nádherným výhledem do údolí.
Nebo můžete navštívit kurz pečení valašských frgálů pod vedením pekařky Resortu Valachy Pavly Stoklasové. Odnesete si nejen nové dovednosti, ale i vlastnoručně vyrobený frgál, certifikát o přijetí do valašského cechu pekařského, zástěru, receptář na památku a hlavně – nové zážitky.
Kurzy se konají vždy v úterý a sobotu od 10 do 13 hodin v Bistru Razula.
Náš tip: Noc bílých lanýžů 15. 11. - Kuchaři Spa hotelu Lanterna se v listopadu opět vypraví do italské oblasti Piemont, aby nakoupili čerstvé bílé lanýže i dalších pochutiny pro speciální degustační večer, jenž se uskuteční 15. listopadu. Ideální ve spojení s ubytováním! Akce bývá vyprodána, doporučujeme včasnou rezervaci.