Michelinská galavečeře s Eszter Palágyi

 

Vychutnejte si zážitkovou gastronomii 11. ročníku Karlovského gastrofestivalu, tentokrát v podání jediné oceněné šéfkuchařky střední Evropy.

Přijďte ochutnat slavnostní degustační menu z pera mladé michelinské šéfkuchařky Eszter Palágyi, která září na maďarském kuchařském nebi.

Michelinským menu vás v úvodním slově provede Eszter Palágyi, jednotlivé chody bude potom prezentovat personál Spa hotelu Lanterna. 

Michelinská galavečeře

  • Kdy: sobota 5. 10. 2019, od 19:30 - poslední volná místa!
  • Kde: zážitková restaurace Vyhlídka, Spa hotel Lanterna
  • Cena: 4 490 Kč / osoba
  • Délka trvání: cca 3-3,5 hodiny
  • Dress code: smart casual
  • Rezervace: tel. +420 571 477 300lanterna@valachy.cz
  • Na tuto nabídku nelze uplatnit žádné akce a slevy, změna v menu vyhrazena. Omezená kapacita 64 míst.

POZORNOST NAVÍC: Dárkové balíčky od Pepper Field 

 

Degustační menu:

  • Něco malého na zub: „Mangalica“
  • Amuse Bouche: Costes „Kocsonya“
  • Chléb s máslem
  • Předkrm: Kachní játra s červeným zelím, Tokaji Aszú a maďarskou brioškou
  • Mezichod: Pstruh s kukuřicí a lanýžem
  • Hlavní chod: Zvěřina, švestkové noky „Szatmari“, růžičková kapusta a slunečnice topinambur
  • První dezert: Costes Honeycomb; citronový krém se slunečnicovými semínky
  • Hlavní dezert: Costes „Somlói Galuska“ - maďarská čokoláda s ořechy, rumem a rozinkami
  • Petit Fours
  • Menu bude doplněno o snoubená vína.

Menu připraví šéfkuchařka Eszter Palagyi se svým týmem a kuchařský tým Spa hotelu Lanterna. 

(fotografie jsou ilustrační)


O Eszter Palagyi

Eszter Palagyi je ve svých 32 letech skutečným fenoménem nejen v Maďarsku: jde o první a dosud jedinou oceněnou šéfkuchařku střední Evropy, restaurace Costes pod jejím vedením získala v minulých letech třikrát za sebou ocenění Restaurace roku Maďarska dle průvodce Dining Guide a sama Eszter v něm byla třikrát vyhlášena jako Chef of the year.

S nadsázkou o sobě říká, že po mluvení a chození bylo vaření její třetí dovedností, kterou si v životě osvojila. Vařit ji bavilo od malička, hned po střední škole 14 let sbírala zkušenosti v nejlepších podnicích v Anglii, Francii a Německu, a bezprostředně po návratu domů doslova zazářila na maďarském kuchařském nebi. 

Eszter Palágyi připraví na Karlovském gastrofestivalu Michelinskou galavečeři (5. 10. 2019) a Michelinský oběd (6. 10. 2019).