-
O festivalu
-
Program
- Galavečeře
-
Galerie
-
Další informace
- Partneři
POZORNOST NAVÍC: Dárkové balíčky od Pepper Field
Degustační menu:
Menu připraví šéfkuchařka Eszter Palagyi se svým týmem a kuchařský tým Spa hotelu Lanterna.
(fotografie jsou ilustrační)
Eszter Palagyi je ve svých 32 letech skutečným fenoménem nejen v Maďarsku: jde o první a dosud jedinou oceněnou šéfkuchařku střední Evropy, restaurace Costes pod jejím vedením získala v minulých letech třikrát za sebou ocenění Restaurace roku Maďarska dle průvodce Dining Guide a sama Eszter v něm byla třikrát vyhlášena jako Chef of the year.
S nadsázkou o sobě říká, že po mluvení a chození bylo vaření její třetí dovedností, kterou si v životě osvojila. Vařit ji bavilo od malička, hned po střední škole 14 let sbírala zkušenosti v nejlepších podnicích v Anglii, Francii a Německu, a bezprostředně po návratu domů doslova zazářila na maďarském kuchařském nebi.
Eszter Palágyi připraví na Karlovském gastrofestivalu Michelinskou galavečeři (5. 10. 2019) a Michelinský oběd (6. 10. 2019).