-
O festivalu
-
Program
- Galavečeře
-
Galerie
-
Další informace
- Partneři
Barvami letní přírody Beskyd a zajímavými chuťovými kombinacemi hýří nové sezónní menu Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích. Tóny hnědé a zelené barvy, typické pro beskydské lesy a louky, dominují specialitám nového jídelníčku, který můžete ochutnat od 1. května.
Nové menu je plné novinek, osvědčené hity ale zůstávají. „Své pevné místo v nabídce má například tradiční valašská polévka kyselice, o kterou rozhodně nechceme hosty ochudit. Pro letní období jsme ji doplnili o zalévaný krém z pečených paprik se zakysanou smetanou a bramborovou slámou,“ popisuje šéfkuchař Josef Tydlačka.
Předkrmy nového menu mohou v letních dnech posloužit i jako lehčí oběd, například carpaccio z hovězí svíčkové nebo marinovaný losos s příjemně kyselkavým květákovým chutney vlastní výroby. V nabídce zůstávají také šneci. „Ačkoli si řada lidí myslí, že jsou francouzskou delikatesou, svou tradici mají i v naší krajové valašské kuchyni. V létě je servírujeme s jarní ředkvičkou a bukovým kouřem,“ dodává šéfkuchař.
Do nabídky hlavních chodů se po čase vrátilo pomalu pečené jehněčí kolínko s česnekovým pyré a špenátem. „Jehněčí maso je pro své vynikající výživové vlastnosti stále oblíbenější. Necháváme si ho vozit z vyhlášené Farmy Rudimov,“ říká Josef Tydlačka.
V sezónním menu zůstává i největší hit místní kuchyně – líčka z mladého býčka s kořenovou zeleninou, v dalších chodech jsou zastoupeny všechny druhy mas včetně ryb a také speciality ze stále populárnějšího stařeného masa.
Nechybí nabídka bezmasých jídel, v níž hosté mimo jiné naleznou risotto s chřestem nebo kozí sýr s rebarborovým chutney a pohankovou bagetou.
„Z dezertů doporučuji vyzkoušet naši novinku podle původního receptu – pohanku provoněnou medem s pošírovanou hruškou a makovou omáčkou. Pohanka a mák jsou tradiční valašské suroviny a dohromady tvoří opravdu neobyčejnou chuťovou kombinaci, která vás určitě překvapí,“ uzavírá Josef Tydlačka.