Ochutnejte degustační menu Spa hotelu Lanterna s vinařstvím Beneš

Zveme vás na nové degustační menu plné výrazných barev a chutí, které si budete moci vychutnat po celý listopad a prosinec v zážitkové restauraci Vyhlídka Spa hotelu Lanterna. 

Užijte si příjemný večer s výbornou gastronomií doplněný o snoubená vína vinařství Beneš.

Náš tip: Vychutnejte si uvedení nového degustačního menu s komentářem šéfkuchaře Spa hotelu Lanterna Josefa Tydlačky a majitele vinařství Romana Beneše v sobotu 3. listopadu od 19:30 hodin. Večer zpříjemní hudební doprovod saxofonisty DeeSaxxe.

Nutná rezervace předem.

 

 

Degustační menu

  • Sušené hovězí s křenovou smetanou, olivy
  • ...Sauvignon 2017, pozdní sběr, suché
  • Valašský sýr v popelu z jehličí, špendlíkový gel, cibulová houba
  • Zalévaný krém z lučního sena
  • ...Rulandské šedé 2017, pozdní sběr, suché
  • Tenké nudle, lískové ořechy, horský sýr, chleba, petrželka, smetana, černý lanýž
  • ...Veltlínské zelené 2017, pozdní sběr, suché
  • Stařený nízký roštěnec, dýně, kopřivový olej, lišky, grenaille brambory
  • ...Pinot Noir 2016, výběr z hroznů, suché
  • Čokoláda, krupička, vanilka, máslová drobenka, bezinková zmrzlina
  • ...Aurelius 2007, pozdní sběr, polosuché

Nové menu můžete ochutnat ve Spa hotelu Lanterna v průběhu měsíce listopad a prosinec 2018. Více informací zde.

Nutná rezervace předem na: +420 471 477 300 nebo na e-mailu: lanterna@valachy.cz

  

Více informací o zážitkové restauraci Vyhlídka

 

O vinařství Beneš

Rodinné vinařství Beneš vyrábí převážně vína z odrůd typických pro oblast Podluží, která mají výrazný charakter odrůd i ročníku.

Pěstování révy i produkce vína se zaměřuje především na čistý typický odrůdový charakter a vznikají co nejpřirozenějším způsobem.

Vinice vinařství Beneš jsou typické tím, že v nich roste tráva proto, aby nemuseli používat herbicidy a ve vinohradu tak vzniklo přirozené prostředí. Révu pěstují také částečně v integrované a částečně v bioprodukci.

"Chceme, aby vína byla plná, přirozená a měla charakteristické rysy odrůdy i konkrétního ročníku. Používáme postupy, které výrazně neovlivňují odrůdový charakter vína a necháváme je zrát přirozeně na jemných kalech. Při výrobě používáme kermamické nádoby a nerezové tanky včetně sudů. Použiváme moderní technologie při zpracování."


Více informací o vinařství Beneš na www.vinobenes.cz