Páteční program v předvečer Karlovského gastrofestivalu

Hlavní program Karlovského gastrofestivalu se ve Velkých Karlovicích odehraje o víkendu 5. a 6. 10. 2019, naladit se na něj můžete ale již s předstihem.

Užijte si páteční předgastrofestivalový večer s příjemným posezením a zábavou, výbornou gastronomií a drinky, ale  i muzikou:

 

 

P.S. BAR CATERING s Petrem Slovákem

(pátek 4. 10. 2019, od 17:00 - gastro zastávka U Dorňáků)

  • posezení s P.S. BAR CATERING a belgickými hranolky PitStopFries
  • limonády: grepová, bezinková
  • Koktejly: Cuban Mojito, Cuba Libre, Gin and Tonic, Pink Gin and Tonic, Ruby Red and Tonic, Jameson Ginger, Lillet Vive
  • nabídka kubánských rumů
  • velká nabídka vín a prosecca

​​​​​​Hudební večer s Bolkem Vjaclovským v Bistrotéce Valachy

(pátek 4. 10. 2019, od 18:00 - gastro zastávka Bistrotéka Valachy)

  • ochutnejte gastrofestivalovou nabídku Bistrotéky Valachy ze Zlína:
    • Pečená vepřová žebra s kim chi
    • Salát s kim chi, rýžové nudle, kešu, mořské řasy, sušené krevety, marinovaný tuňák
    • Reuben sendvič s uzeným hovězím masem, kysaným zelím, sýrem gouda a majonézou ze zauzených paprik
    • Bramborové hranolky smažené v hovězím loji
    • Polévky do hrnku (bramborový a hokkaido krém)
    • Buchtičky s vanilkovým krémem a slaným karamelem
    • Krajíc kvasového chleba s pomazánkou
    • Makový závin, tvaroháček, domácí limonády
    • Čepované pivo, nealko nápoje, domácí limonády, káva, čaj, víno
  • večer zpříjemní oblíbený hudebník Bolek Vjaclovský


Maďarský večer na Razule

(pátek 4. 10. 2019, od 18:00 - gastro zastávka Bistrotéka Valachy)

  • užijte i večer plný maďarských chutí a vůní a poznejte gastrofestivalovou nabídku:
    • Maďarský chlebový lángos 
    • Maďarské zelí s domácí smetanou
    • Krkovička z managlice s čerstvým lečem
    • Uzený vuřt s domácí hořčicí a domácím chlebem
    • Tradiční gulášová polévka, kolenový guláš s tarhoňou
    • Čerstvě pečený závin (višňový, tvarohový, jablečný)
    • Zsoldos pálenky

Večer se šampaňským Mumm a Milanem Mriglodem v Cocktail baru Lanterna

(pátek 4. 10. 2019 od 20:00 - gastrozastávka Spa hotel Lanterna)

  • přednáška o šampaňském, jeho vzniku a výrobě (od 20:00)
  • sklenička šampaňského na ochutnání (pro hosty, kteří se zúčastní přednášky ve 20:00)
  • prodej šampaňského G.H. Mumm na skleničku, speciální drinky se šampaňským
  • večerem bude provázet Milan Mriglod, jeden z nejlepších barmanů světa, který se věnuje nejen restauračnímu provozu, ale je také odborníkem na kompletní portfolio společnosti Jan Becher Pernod Ricard.
  • od 22:00 zahraje saxofonista DeeSaxx
  • doporučujeme rezervaci předem na lanterna@valachy.cz (omezená kapacita 60 míst)