Degustační menu s vinařstvím Kadrnka

Vychutnejte si poslední gastronomickou tečku za jubilejním 10. ročníkem Karlovského gastrofestivalu v zážitkové restauraci Vyhlídka a přijměte pozvání na speciální degustační menu z pera kreativního šéfkuchaře Resortu Valachy, Pavla Václavíka, doplněné o snoubená vína rodinného vinařství Kadrnka.

Nechejte se uchvátit jedinečnou souhrou výrazných chutí i barev a ochutnejte třeba stařený nízký roštěnec s dýní, kopřivovým olejem, liškami a grenalille brambory, zalévaný krém z lučního sena nebo stylově servírované sušené hovězí s křenovou smetanou a olivami.

Snoubená vína pochází z rodinného vinařství Kadrnka, které je čerstvě držitelem ocenění Vinař roku 2018 v kategorii Rodinné vinařství s produkcí do 200 000 lahví a za svůj Ryzlink rýnský, výběr z cibéb 2017 (které budete mít šanci ochutnat při tomto menu) získalo titul Národního šampiona bílých vín. Více informací zde.

Degustačním menu doplněným o vína vinařství Kadrnka vás provede kreativní šéfkuchař Resortu Valachy Pavel Václavík a majitel vinařství Jindřich Kadrnka.

Náš tip: Spojte výbornou gastronomii s relaxací. Při pobytu z neděle na pondělí nabízí Spa hotel Lanterna ubytování s degustačním menu za zvýhodněnou cenu.

 

Degustační menu s vinařstvím Kadrnka

  • Kdy: neděle 7. října 2018, od 19:30
  • Kde: zážitková restaurace Vyhlídka, Spa hotel Lanterna
  • Cena: 1 590 Kč / osoba nebo 2 700 Kč / osoba* s ubytováním ve Spa hotelu Lanterna
  • Délka trvání: cca 2,5 hodiny
  • Dress code: smart casual
  • Rezervace: tel. +420 571 477 300, lanterna@valachy.cz nebo online přes rezervační formulář

Na tuto nabídku nelze uplatnit žádné akce a slevy, změna v menu vyhrazena.

* Cena 2 700 Kč na noc a osobu zahrnuje Degustační menu s vinařstvím Kadrnka a ubytování v pokoji Standard ve Spa hotelu Lanterna v termínu 7.-8. října 2018 (při obsazení pokoje 2 dospělými osobami). Další typy pokojů: Suite 2 900 Kč, Suite Spa 3 490 Kč. Nabídka platná od 1. 10. 2018

  

 

Degustační menu:

  • Sušené hovězí s křenovou smetanou, olivy
  • Sauvignon 2017 Turold, pozdní sběr, suché
  • Valašský sýr v popelu z jehličí, špendlíkový gel, cibulová houba
  • Jindřich 2016, pozdní sběr, suché
  • Zalévaný krém z lučního sena
  • Tenké nudle, lískové ořechy, horský sýr, chleba, petrželka, smetana, černý lanýž
  • Ryzlink vlašský 2017 Ořechová hora, pozdní sběr, suché
  • Stařený nízký roštěnec, dýně, kopřivový olej, lišky, grenaille brambory
  • Merlot Reserva 2015, výběr z hroznů, suché
  • Čokoláda, krupička, vanilka, máslová drobenka, bezinková zmrzlina
  • Ryzlink rýnský 2017, výběr z cibéb, sladké - Národní šampion bílých vín 2018!

Menu připraví kreativní šéfkuchař Resortu Valachy Pavel Václavík se svým týmem.

 

O rodinném vinařství Kadrnka

Vinařství Kadrnka se nachází ve vinařské obci Březí u Mikulova v blízkosti Pavlovských a Dunajovských vrchů. V současné době obhospodařuje 5 ha vinic v jednom z nejteplejších míst u nás - na Ořechové hoře a Liščím vrchu.

Vinohradnictví a výrobě vína se rodina Kadrnkových věnuje již řadu let - Jindřich Kadrnka se svou rodinou jsou již čtvrtou generací, která ve vinařství pokračuje.

Při výrobě vína i jeho pěstování je kladen důraz na všechny práce ve vinici, zejména potom na co nejšetrnější přístup ke keři, hroznu a vínu celkově i na co nejméně chemických zásahů.

Vinařství Kadrnka pěstuje odrůdy typické i nové, u kterých věří, že mohou být kvalitativně na vysoké úrovni. Jsou to Ryzlink Vlašský, Ryzlink rýnský, Veltlínské zelené, Rulandské bílé, Chardonnay, Pálava nebo Johanniter. Z modrých hroznů věnují péči odrůdám Zweigeltrebe a Merlot.

VINAŘ ROKU 2018:

  • Nejlepší rodinné vinařství s produkcí do 200 tisíc lahví Kadrnka Březí

  • Šampion bílých vín Ryzlink rýnský 2017 výběr z cibéb Kadrnka Březí

 

Více informací o vinařství na www.vinokadrnka.cz