Gastro zastávka: Bistrotéka Valachy

Bistrotéka Valachy u Razuly

Bistro Razula, u nějž nabídku Bistrotéky Valachy a dalších prodejců najdete, slouží v zimě jako místo k občerstvení lyžařů. Celoročně si zde můžete zakoupit valašské frgály i další pečivo, které se podává hostům hotelů Resortu Valachy. Konají se zde také oblíbené kurzy pečení frgálů pro veřejnost, které lze objednat i pro firemní akci či teambuilding. 

Na gastro zastávce budete moci kromě nabídky Bistrotéky Valachy již tradičně ochutnat také bohaté chutě maďarské kuchyně nebo mořské plody, nově zde najdete také školu čepování piva.

Další doprovodné akce na gastro zastávce Bistrotéka Valachy:

  • pátek 4. 10. 2019, 18:00 – 22:00 – Hudební večer s Bolkem Vjaclovským v Bistrotéce Valachy
  • pátek 4. 10. 2019, 18:00 - 22:00 - Maďarský večer na Razule s hudbou
  • sobota 5. 10. a neděle 6. 10. 2019 (9:00-18:00) - Škola čepování piva (Radegast) - sobota 5. 10. a neděle 6. 10. 2019, každou hodinu
  • sobota 5. 10. a neděle 6. 10. 2019 (9:00-18:00) - Kuchařská show Kenwood s Martinem Beránkem

Co na gastro zastávce najdete:

 

Bistrotéka Valachy

  • Pečená vepřová žebra s kim chi, sushi rýží a omáčkou z rýžového vína
  • Salát s kim chi, rýžové nudle, kešu, mořské řasy, sušené krevety, marinovaný tuňák
  • Reuben sendvič s uzeným hovězím masem, kysaným zelím, sýrem gouda a majonézou ze zauzených paprik
  • Bramborové hranolky smažené v hovězím loji
  • Polévky do hrnku (bramborový a hokkaido krém)
  • Buchtičky s vanilkovým krémem a slaným karamelem
  • Krajíc kvasového chleba se škvarkovou a řepovou pomazánkou nebo vajíčkovým salátem
  • Makový závin, tvaroháček (malinový, čokoládový), domácí limonády
  • Čepované pivo, nealkoholické nápoje, domácí limonády, káva, čaj, víno

NÁŠ TIP: odvezte si s sebou domů hotovky z Bistrotéky (slepice na paprice, hovězí guláš z čestru, svíčková) nebo poctivý pařížský salát

NÁŠ TIP: pátek 4. 10. 2019, 18:00 – 22:00 – Hudební večer s Bolkem Vjaclovským


Maďarský stan 

Restaurace Csókafészek

  • Maďarský chlebový lángos (se slaninou z mangalice, s klobásou a kozím sýrem)
  • Maďarské zelí s domácí smetanou
  • Krkovička z managlice s čerstvým lečem
  • Uzený vuřt s domácí hořčicí a domácím chlebem
  • Tradiční gulášová polévka, kolenový guláš s tarhoňou
  • Čerstvě pečený závin (višňový, tvarohový, jablečný)

Řemeslnické a další maďarské produkty: klobásy, paprika, koření, vína.....

NÁŠ TIP: Zsoldos pálenky - z meruněk, hrušek, třešní, švestek, jablek, hroznového vína a kdoulí, likéry se sladkou příchutí nebo drinky s chilli (vítěz IWSC 2019 v kategorii Fruit Spirits - Fermented & Distilled - Berries & Grapes, vítěz Quintessence Pálinka (Capsicum Gold Medal)

NÁŠ TIP: pátek 4. 10. 2019, 18:00 – 22:00- Maďarský večer na Razule s hudbou

 


Další akce

Makro

  • čerstvé ústřice
  • grilované krevety
  • speciality Chefa Lukáše Langa na otevřeném grilu
  • Vencovo kuřecí stehno na houbách a pivu s pečenou houstičkou
  • Vencova pečená kuřecí prsa na selský způsob s restovanou kořenovou zeleninou
  • drůbeží kaldoun

Kenwood vaření s Radimem Gerlichem

  • dýňová polévka se sušenými houbami a šalvějí
  • tagliolini s dančím ragů, červené víno, pecorino
  • zabaglione, káva, amaretti, rybízová šťáva

Káva AG Food, pochutiny Lavite

 


Škola čepování piva

Dáte si šnyt, hladinku nebo mlíko? Přijďte se naučit umění čepování piva - každou hodinu ve stanu Radegast:

  • sobota 5. a neděle 6. 10. 2019 - každou hodinu od 9:00 do 18:00
  • co se naučíte:
    • jak se správně točí pivo
    • co je to hladinka, šnyt nebo mlíko
  • vstup zdarma (vstup bude umožněn pouze osobám starším 18 let)

 

ZPĚT NA PŘEHLED GASTRO ZASTÁVEK  /  MAPA