Gastro zastávky - co kde najdete

Užijte si 3,5 km chutí a vůní na 13 gastro zastávkách GASTRO TOUR s pestrou nabídkou specialit v krásné přírodě Beskyd. 

 


Resort Valachy

Spa hotel Lanterna: šneci na lanýžovém másle, halušky, hříbkový krém, trhaná vepřová plec, jehněčí výpečky, hovězí kýta, panna cota.....

AEG Foodtruck: burger s trhaným vepřovým, hovězí flank steak, rillettes z lososa, plněná kuřecí prsíčka....NÁŠ TIP: Škola vaření s Jiřím Hilgartem (sobota 5. 10. a neděle 6. 10. v 10:00 (v sobotu v 11:30), 13:00, 15:00 a 17:00)

ETA: dýňová polévka, krůtí kuličky, červené smoothie s řepou, farmářské smoothie, ovesné a pekanové vafle, borůvkový koláč

Mumm Bar a Beefeater Bar

Káva Nespresso

.pepper..field: prodej Kampotského pepře, gin&tonic s červeným Kampotským pepřem, ochutnávky

Prezentační stánky - Datart: testování PS4 Sony, elektrokoloběžek a fotografování s INSTAX od Fuji, Tescoma

DALŠÍ PROGRAM:

  • saxofonista DeeSaxx (sobota 5. 10. 11:00-17:00), cimbálová muzika Jánoš (neděle 6. 10. 10:00-13:00)
  • Frgálová manufaktura - vyrobte si vlastní frgál (oba dny 10:00-18:00)
  • Kuchařské show - moderuje Milan Nepustil
  • živé vysílání ČRo Radiožurnál (sobota 5. 10.)
  • Soutěž o nejlepší valašský frgál (neděle 6. 10. 2019, 10:00-12:00, ve 12:00 vyhlášení výsledků a ochutnávka)

VÍCE INFORMACÍ O GASTRO ZASTÁVCE

 


Spa hotel Lanterna

GALAVEČEŘE KARLOVSKÉHO GASTROFESTIVALU:

Eszter Palágyi z maďarské restaurace Costes (první a jediná žena oceněná michelinskou hvězdou ve střední Evropě)

Cocktail bar Lanterna:

VÍCE INFORMACÍ O GASTRO ZASTÁVCE


Bistrotéka Valachy

Bistrotéka Valachy: pečená vepřová žebra s kim chi, reuben sendvič s uzeným masem,  buchtičky s vanilkovým krémem a slaným karamelem, kvasový chleba se škvarkovou pomazánkou, domácí limonády, dezerty,...NÁŠ TIP: Odneste si domů poctivou hotovku od kuchařů Bistrotéky Valachy

Makro  - grilované krevety, ústřice, speciality Chefa Lukáše Langa na otevřeném grilu: Vencovo kuřecí stehno na houbách a pivu s pečenou houstičkou, Vencova pečená kuřecí prsa na selský způsob s restovanou kořenovou zeleninou, drůbeží kaldoun

Maďarský stan (Restaurace Csókafészek): maďarské speciality - kolenový guláš s tarhoňou, krkovička z mangalice s čerstvým lečem, maďarský chlebový lángos, čerstvě pečený závin....NÁŠ TIP: řemeslnické a další maďarské produkty - klobásy, paprika, koření, vína a pálenky

Další:

  • Kenwood vaření s Radimem Gerlichem
  • prodej čerstvých valašských frgálů, káva AG Food, Lavite
  • Škola čepování piva

NÁŠ TIP: Hudební večer s Bolkem Vjaclovským v Bistrotéce Valachy (pátek 4. 10. 2019, 18:00 – 22:00) a Maďarský večer (pátek 4. 10. 2019, 18:00-22:00)

VÍCE INFORMACÍ O GASTRO ZASTÁVCE


U Dorňáků

Speciality Kysuckých zbojníků: zvěřinový guláš, halušky, grilovaný oštiepok, bramborový zakrútenec, pečený brambor plněný brynzou a škvarky, ... NÁŠ  TIP: pečený býk

různé druhy kávy NÁŠ TIP: míchané nápoje z kávy

P.S. BAR CATERING - Petr Slovák : různé druhy míchaných nápojů a vín,... 

NOVINKA: PitStopFries: originální belgické hranolky s omáčkami, sýrové a kuřecí nugetky,... 

NÁŠ  TIP: Pátek 4. 10. posezení s P.S. BAR CATERING a belgickými hranolky PitStopFries od 17:00

VÍCE INFORMACÍ O GASTRO ZASTÁVCE


Galik

Vepřové hody

  • Zabíjačkové speciality: polévka, ovar, jitrnicový prejt, koleno, zabíjačkový talířek...
  • Další speciality: uzená vepřová krkovice, pečená sekaná s panenkou, myslivecká klobása, grilované selátko, výpečky....

Hotel Galik

  • Polévky: česneková krémová, pomalu tažený vývar, valašská kyselice, držková polévka se škvarkovou bulkou
  • Hlavní jídla: pomalu pečené krůtí stehno, s rozinkovou rýží, zvěřinové ragú, kuřecí prso s liškovou omáčkou, vepřová šunka od kosti na černém pivu s cibulovou marmeládou, medové kachní prso, medailonky z panenky s pepřovou omáčkou, roastbeef, kozí sýr s medem
  • Dezerty: bramborový knedlík se švestkou, kynuté haferové knedlíky s tvarohem, palačinky s grilovaným ovocem

Po celou sobotu i neděli hraje JazzBook.

VÍCE INFORMACÍ O GASTRO ZASTÁVCE

 


Penzion Pod Pralesem

Tradiční valašská kuchyně: NÁŠ TIP: speciality z jehněčího masa

Pivo z Karlovského minipivovaru - speciální várka piva uvařeného pro gastrofestival

NÁŠ TIP: Soutěž o nejlepší klobásu (neděle 6. 10. od 11:30, ve 12:00 vyhlášení výsledků a ochutnávka)

VÍCE INFORMACÍ O GASTRO ZASTÁVCE


Bytovka

Grill food: speciality z grilu - masové i pro vegetariány

Káva KEKAFI, Víno Homola

Mistr Vonka: makronky a dezerty

Mirkine dobroty: sirupy, džemy, omáčky

Další: valašské frgály, med a medové produkty z čelí farmy, belgické pralinky, sýrové speciality

VÍCE INFORMACÍ O GASTRO ZASTÁVCE


 

Dolinka a STREET FOOD

Penzion Dolinka: uzený domácí sýr dle prastaré receptury, kachní játýrka v sádle, poctivé domácí polévky. NÁŠ TIP: grilované sele na ohni a čerstvě vařený ovar

Brouk na talíři: ukázky hmyzí degustace - zkaramelizované saranče s citronovou kůrou, chilli con carne s potemníkem brazilským...

NOVINKA: Egyptské speciality Shams: čočková polévka s římským kmínem, hawawshi, sambosa, lilkový salát

NOVINKA: Street Asian food - vietnamské speciality: krevetové knedlíky, hovězí Phở, jarní závitky, smažené krevety, bun ngan nuong

Sýrový obchod Zlín: rozpékaný sýr Raclette na topinkách, rakouský špek na grilu, sýry gouda

Další: 

  • čerstvé slané i sladké wafle
  • šnečí delikatesy Barkona snails, francouzské speciality
  • grilovaná selátka

VÍCE INFORMACÍ O GASTROZASTÁVCE


Babská

Valašské a grilované speciality (cigáro, klobása, oštiepok)

Guláše, vařená kukuřice, palačinky

Káva, pivo, limo, pochutiny

NÁŠ TIP: živá hudba, vystoupení kouzelníka a dětský animační program

VÍCE INFORMACÍ O GASTRO ZASTÁVCE


Hotel Pod Javorem

Myslivecký guláš s perníkovým knedlíkem, pečený holoubek v šouletu, langoš trochu jinak, krůtí směs s cizrnou, lokše, domácí sušenky

pivo, limonády

NÁŠ TIP: Speciality ukrajinské kuchyně

VÍCE INFORMACÍ O GASTRO ZASTÁVCE


Wellness hotel Horal

Zvěřinové speciality: trhaná jelení plec, bramborové lokše, srnčů ragů na liškách, kančí plec, pečená dančí klobása

Dezerty: mrkvový a švédský koláč, ořechový a piškotový řez

Nápoje: Káva Jura, pivo, víno, destiláty, nealko

NÁŠ TIP: Hudební program na terase

  • hudebník Bolek Vjaclovský (sobota 5. 10. 11:00-22:00)
  • cimbalistka Bronislava Dočkalová (neděle 6. 10. 11:00-16:00)

VÍCE INFORMACÍ O GASTRO ZASTÁVCE


Albert Málek

Výběr z kuchyně Albert Málek: polévky, předkrmy, hlavní chody

Dezerty z francouzského cukrářství a Málkovy čokoládovny

Mnohokráte oceněné Rožnovské pivo

Káva, prosecco, víno, čaj, limonády

VÍCE INFORMACÍ O GASTRO ZASTÁVCE


Mezinárodní farmářský trh

Více než 60 farmářů a producentů kvalitních potravin, jídel i nápojů na jednom místě!

  • sladké pečivo od sněhových trubiček, makronek, cupcakes, muffinů, přes ručně zdobené perníčky a čokoládové lanýže až po tradiční frgály, trdelníky a jiné sladké mlsání ke kávě i na doma
  • slané tyčinky, klobásníky
  • ručně vyráběné sirupy, džemy, omáčky, čatní, paštiky od regionálních prodejců
  • jednodruhové koření a kořenící směsi bez zbytečné chemie
  • mléčný karamel a dobroty z něj připravené
  • vynikající káva a kávové speciality
  • moravská, ale i ovocná a exotická vína
  • medy, mošty, limonády
  • zvěřinové speciality, trhané vepřové, halušky, bramboráky

NOVINKY: čokoláda a čokoládové dezerty Ciao Cacao, Marimas - pštros na grilu, Bujonka - zdravé zeleninové i masové bujony bez zbytečné chemie, slovenské zemiakové šulance a další speciality, zdravé mlsání Stanja - raw sušenky, musli aj.

NÁŠ TIP: Ve stánku Muzea regionu Valašsko si vyzkoušíte, jak se mlelo obilí ve středověku, ochutnáte pravý domácí chleba a dozvíte se, jak se vyráběl na Valašsku za dob našich babiček. Připraveny jsou i aktivity pro děti.

CELÁ NABÍDKA FARMÁŘSKÉHO TRHU

Možnost změn vyhrazena