Gastro zastávka: Galik

Hotel Galik

Hotel Galik poskytuje ideální zázemí pro školní pobyty, firemní akce a lyžařské kurzy. Nabízí také svatební oslavy s možností blokace celého hotelu. Galik tvoří také zázemí pro sérii závodů Valachy Tour a je výchozím místem mnoha turistických tras.

www.galik.cz, galik@valachy.cz, +420 571 477 390

 


Co na gastro zastávce najdete:

Vepřové hody

  • Zabíjačkové speciality:
    • zabíjačková polévka
    • ovar s hořčicí, krenem a okurkou, pečivo
    • ovarové koleno s hořčicí a křenem
    • zabíjačkový talířek (srdce, jazyk, ovar, pečivo)
    • zauzené vepřové žebírko
    • jitrnicový prejt se zelím a bramborem
  • Uzená vepřová krkovice, dušené zelí, vařený brambor
  • Pečená sekaná s panenkou, dušené zelí, brambor
  • Myslivecká klobása se srnčím masem, hořčice, křen, pečivo
  • Grilované selátko, hořčice, křen, pečivo,
  • Výpečky, dušené zelí, brambor

K poslechu i tanci bude po celou sobotu i neděli hrát JazzBook.


Hotel Galik

Polévky:

  • Česneková krémová polévka, opečený česnek a krutóny
  • Pomalu tažený vývar s kapáním
  • Valašská kyselice
  • Držková polévka se škvarkovou bulkou

Hlavní jídla: 

  • Pomalu pečené marinované krůtí stehno se sladko-ostrou omáčkou, rozinková rýže
  • Zvěřinové ragú na víně s opečenou kořenovou zeleninou, brusinkami a karlovarským knedlíkem
  • Vykrajované kuřecí prso s liškovou omáčkou, špenátové taglliatelle
  • Pomalu pečená vepřová šunka od kosti na černém pivu, čerstvý křen, cibulová marmeláda a podmáslový chléb

 

  • Filetované medové kachní prso s pohankovým salátem
  • Medailonky z vepřové panenky s pepřovou omáčkou a zámeckými brambory
  • Roastbeef s grilovanou zeleninou, pečené brambory na česneku
  • Grilovaný kozí sýr s medem a vlašskými ořechy, listovým salát s bagetkou

Dezerty

  • Bramborový knedlík se švestkou, máslem a cukrem
  • Kynuté haferové knedlíky s tvarohem, máslem a cukrem
  • Palačinka s grilovaným ovocem, šlehačkou a karamelovým topingem

 

ZPĚT NA PŘEHLED GASTRO ZASTÁVEK  /  MAPA