-
O festivalu
-
Program
- Galavečeře
-
Galerie
-
Další informace
- Partneři
Umíte upéct pravý valašský frgál? Nebo vyrobit klobásu, která obstojí i u náročných gurmánů? Při Karlovském gastrofestivalu, který se uskuteční 4. až 6. října ve valašských Velkých Karlovicích, budou moci zájemci opět v těchto dovednostech poměřit síly a zasoutěžit si o atraktivní ceny.
„Obě soutěže jsou již neodmyslitelnou součástí nedělního programu a těší se velké popularitě jak mezi účastníky, tak i návštěvníky, kteří mohou soutěžní vzorky ochutnat. Zapojit se mohou jak profesionálové, tak i amatéři z řad hobby kuchařek a kuchařů,“ říká ředitel Karlovského gastrofestivalu Tomáš Blabla.
Hlavní program Karlovského gastrofestivalu se bude konat v sobotu 5. a neděli 6. října a opět nabídne ochutnávky specialit u místních hotelů, penzionů a restaurací rozesetých na 3,5 km v údolí Léskové, ale také mezinárodní farmářský trh, kuchařské show, frgálovou manufakturu s možností zkusit si výrobu frgálů a další doprovodný program. Třešinkou na dortu bude opět Michelinská galavečeře a Michelinský oběd ve Spa hotelu Lanterna, letos pod taktovkou první a jediné ženské držitelky prestižní michelinské hvězdy ve střední Evropě, maďarské šéfkuchařky Eszter Palágyi.