Kuchařské show

Vychutnejte si souhru chutí a vůní v přímém přenosu! Přímo před vámi své kuchařské umění předvede třeba šéfkuchař společnosti Electrolux Jiří Hilgart, kterého můžete znát i jako finalistu soutěže Master Chef a ke kterému se můžete při vaření zapojit díky Škole vaření Electrolux, s Pavlou Stoklasovou z Resortu Valachy se naučíte péct pravé valašské frgály, Přemysk Kos z Čerstvě utrženo předvede Rajčatové speciality a Farma Rudimov v čele s Lídou Maňákovou představí využití lokalních surovin v kuchyni. Celý víkend potom budete moci ochutnat zabíjačkové speciality.

Kuchařské show se konají na hlavním pódiu ve stanu Vyhlídka na gastro zastávce Resort Valachy, vstup je zdarma.

 

Kuchařské show

 


Electrolux: Škola vaření a pečení s Jirkou Hilgartem

Electrolux cooking stage najdete ve stanu restaurace Vyhlídka Spa hotelu Lanterna na gastro zastávce Resort Valachy (parkoviště Razula)

Náš tip: Pro zájemce jsou s Jirkou připraveny kurzy vaření. Budou oba dny probíhat ve stanu Vyhlídka vždy v 10:00, 13:00, 15:00 a 17:00. Doporučujeme si však místa rezervovat na e-mailu gastrofestival@valachy.cz,  kapacita kurzu je 10 osob. Budeme rádi, když se s námi o svou zkušenost s multifukčními parními troubami Electrolux podělíte (každou recenzi odmění Electrolux malou pozorností).

SOBOTA 6. 10. 2018

  • 10:00 Škola pečení s Jiřím Hilgartem: Lotrinský koláč
  • 13:00 Škola vaření s Jiřím Hilgartem: Losos na limetách s kari
  • 15:00 Škola vaření s Jiřím Hilgartem: Flap steak s čerstvým bramborovým salátem
  • 17:00 Škola pečení s Jiřím Hilgartem: Domácí rohlíky s vlašským salátem

NEDĚLE 7. 10. 2018

  • 10:00 Škola pečení s Jiřím Hilgartem: Makový loupák
  • 13:00 Škola vaření s Jiřím Hilgartem: Kachní prso na růžovém pepři s omáčkou z červené řepy a kaší z kaštanů
  • 15:00 Škola vaření s Jiřím Hilgartem: Sendvič z krůtího prsa s chimmy churry
  • 17:00 Škola pečení s Jiřím Hilgartem: Italský chléb s tymiánovým máslem

    


Resort Valachy: Příprava valašských frgálů s Pavlou Stoklasovou

Nahlédněte pod ruce cukrářce a pekařce Resortu Valachy Pavle Stoklasové a podívejte se, jak se pečou pravé valašské frgály, které si můžete na festivalu zakoupit.

  • SOBOTA 6. 10. 2018: 11:00 Příprava valašských frgálů
  • NEDĚLE 7. 10. 2018: 11:00 Příprava valašských frgálů

 


Čerstvě utrženo: Rajčatové speciality s Přemyslem Kosem

  • SOBOTA 6. 10. 2018: 14:00 Rajčatové speciality
  • NEDĚLE 7. 10. 2018: 14:00 Rajčatové speciality

 


Farma Rudimov a Masozluky.cz: Využití lokálních surovin s šéfkuchařkou Lídou Maňákovou

Nechejte se inspirovat šéfkuchařkou Lídou Maňákovou ve spojení s Farmou Rudimov a Masozluky.cz na téma využití lokálních surovin a podpory jejich producentů v kraji.  

Vařit budou jehněčí kotletky na majoránce, pohankové rizoto na šípkovém víně s goudou z Benešek a  glazovanými šípky v medu

  • SOBOTA 6. 10. 2018: 16:00 Využití lokálních surovin
  • NEDĚLE 7. 10. 2018: 16:00 Využití lokálních surovin

 


Zabíjačkové speciality

Zažijte atmosféru pravé valašské zabíjačky -  ochutnáte nejen zabíjačkové speciality, ale přímo na místě můžete také vidět naživo vybrané činnosti řezníka na farmářském trhu Pod javoarem.